FredericDroesbeke

Geboortebomen in Lochristi

Geboortebomen in Lochristi

Deel Dit Artikel

Op zaterdag 19 februari 2022 werden er alweer 42 geboortebomen aangeplant in Lochristi. Er werden in 2021 maar liefst 178 kindjes geboren in Lochristi, en de kersverse ouders kregen begin januari de kans om een geboorteboom te reserveren. Onze groenambtenaar maakte vooraf een selectie van verschillende inheemse boomsoorten waaruit de ouders konden kiezen. Op deze manier stimuleert het gemeentebestuur de biodiversiteit in de private tuinen, wat één van de doelstellingen is binnen het ‘burgemeestersconvenant’. Aangezien niet alle jonge gezinnen de mogelijkheid hebben om een geboorteboom aan te planten in hun eigen tuin, mogen de geboortebomen ook op een ander adres in Lochristi worden aangeplant (bijvoorbeeld bij de grootouders of meter/peter). Dit zullen we de komende jaren extra benadrukken in de uitnodigingsbrief, zodat het aantal geboortebomen in de toekomst nog wat opgekrikt kan worden.

Binnen diezelfde beleidsdoelstelling ‘extra groen en biodiversiteit in de private tuinen’ organiseren we eind dit jaar voor de derde maal de actie ‘Elk een boom’. Bij deze actie kunnen alle gezinnen in Lochristi een gratis boom (of struik) afhalen die ze in hun eigen tuin kunnen aanplanten. De voorbije 2 edities (2018 en 2020) waren heel erg succesvol en resulteerden in 1.146 extra bomen, 3.520 extra inheemse struiken, 287 klimplanten en 326 stuks kleinfruit.

Meer Om Te Ontdekken

Milieu, Duurzaamheid & Energie

Aangepaste uren ‘doven openbare verlichting’

In november 2022 besliste het gemeentebestuur, net als vele andere steden en gemeenten, om de openbare verlichting ’s nachts te doven tussen 23u00 en 05u00.