FredericDroesbeke

Lochristi zet de bloemetjes buiten

4

Deel Dit Artikel

U heeft het ongetwijfeld al gemerkt… Lochristi zet (letterlijk) de bloemetjes buiten.  Al sinds vorige week zijn de medewerkers van de groendienst druk in de weer met het beplanten van de verschillende perkjes. Vanaf morgen, woensdag 18/05, starten we ook met het plaatsen van de bloementorens, de schalen en de ‘hanging baskets’.  En dat is een behoorlijke klus… 10-tallen torens, een 130-tal schalen, meer dan 300 hangmanden en ongeveer 70 meter bloembakken zullen de komende maanden kleur brengen in Lochristi.

Bebloemingsactie 2022

De gemeente Lochristi geniet reeds vele jaren nationale en internationale bekendheid als bloemengemeente.  Als gemeentebestuur willen we dit etiket helpen bewaren door het stimuleren van het ‘bebloemen’ van voortuinen en voorgevels. 
De organisatie van een ‘bebloemingsactie’ verfraait het uitzicht van onze gemeente en kent al sinds 1989 veel succes. Dus heb je zelf ook een hart voor bloemen en planten ? En woon je graag in een fleurige buurt ?  Schrijf je dan snel in voor deze actie (meer info: https://www.lochristi.be/product/15/bebloemingswedstrijd).
Alle deelnemers worden uitgenodigd op een ontbijt in het najaar waar ze hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

Samen kunnen we onze naam als dé bloemengemeente van Vlaanderen alle eer aan doen !

Meer Om Te Ontdekken

Openbaar Groen

Wordt dit de toekomst in Lochristi ? Neen !!

Toegegeven, van deze beelden word je niet bepaald vrolijk… Integendeel zelfs. Als schepen bevoegd voor ‘openbaar groen’, in een gemeente die er gewoonlijk ‘gelekt en gestreken’