FredericDroesbeke

Simon Bonne is Jeugdlaureaat 2023

simon

Deel Dit Artikel

Jaarlijkse verkiezing van de 'jeugdlaureaat'

Gelet op het groot belang van de ontwikkeling van de jeugd in onze samenleving wordt door de jeugdraad van Lochristi jaarlijks de prijs ‘Jeugdlaureaat’ uitgereikt aan een jeugdvereniging, organisatie, groep of persoon die een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft of zich zeer verdienstelijk gemaakt heeft op het vlak van jeugdbeleid.

 

De jury bestond dit jaar uit (van links naar rechts): Lies Van Der Wouden (jeugdconsulent, enkel raadgevende stem), Bert Vervaet (bekende Lochristinaar), Simon Oliebos (maker trofee 2022), ikzelf als schepen van jeugd (enkel raadgevende stem), Merlijn Vercaemer (voorzitter jeugdraad), Christoff Van Acker (jeugdlaureaat 2022) en Luna Meert (werkgroep jeugdlaureaat). Hoewel er ook dit jaar opnieuw heel wat sterke kandidaten werden genomineerd, was het voor de jury snel duidelijk dat, gezien het fantastische palmares, Simon de terechte winnaar is.  Hij zet zich immers al meer dan 10 jaar op diverse fronten in ten voordele van de jeugd. 

Simon Bonne... Wie is hij, wat doet hij, wat drijft hem...

Simon, 26 jaar, zet zich al vele jaren actief in bij verschillende verenigingen met als doel het jeugdwerk op één of andere manier te ondersteunen.  Naast z’n job als verpleegkundige is hij altijd bereid om te helpen bij de opbouw of afbraak van evenementen en deelt hij z’n kennis en ervaring graag met anderen.

Simon werd op 15-jarige leeftijd leider bij de lokale afdeling van JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, en vanuit deze functie werd hij in 2012 actief in de jeugdraad.  Deelnemen aan de jeugdraad beviel Simon wel, want in 2014 nam hij de taak van ondervoorzitter op zich.  Onder de vleugels van voorzitter Robin Verbeke (jeugdlaureaat 2019) leerde hij de kneepjes van het vak en in 2016 nam Simon de taak van voorzitter over.  Vier jaar lang, tot en met 2020, zette Simon zich belangeloos in als voorzitter van de jeugdraad.  Hij hielp mee om jeugdwerk toegankelijk te maken, werkte mee in verschillende werkgroepen, luisterde naar de bezorgdheden en de uitdagingen waarmee de jeugd(verenigingen) te maken had en ging er met veel motivatie en verantwoordelijkheidszin mee aan de slag.

In 2020 gaf Simon de voorzittersfakkel door aan Jana, maar dat weerhield hem niet om zich nog verder te blijven inzetten voor de jeugd en ondertussen is hij reeds 11 jaar lang lid van de jeugdraad.

Naast de jeugdraad, is Simon ook al jarenlang actief bij Speelplein Joepla.  Hij startte in 2011 als animator en was van 2014 tot en met 2020 ook actief in de stuurgroep.  Ook dit jaar kwam hij tijdens z’n vrije dagen langs op z’n geliefde speelplein om de kinderen te animeren of om de jonge animatoren bij te staan met raad en daad.  Simon is immers na al die jaren een bron van inspiratie voor de nieuwkomers.

Z’n speelpleincarrière reikt nog veel verder dan enkel bij Speelplein Joepla.  Sinds 2015 is hij een vaste waarde als vrijwilliger bij VDS, de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking, waar hij van start ging bij de kookploeg.  Als snel werd Simon instructeur en ging hij zelf animatorencursussen geven.  Nog steeds is Simon aanwezig bij de meeste cursussen, als verantwoordelijke, als cursuscoach of als instructeur.
Daarnaast is Simon eveneens verantwoordelijk voor het regelen van de cursuslocaties, zetelt hij in het bestuurd van VDS Oost-Vlaanderen, neemt hij een deel van de sociale media op zich en is hij steeds een grote logistieke hulp bij alle activiteiten.

Om al deze redenen wordt Simon Bonne beloond met de titel van Jeugdlaureaat 2023.  Namens de voltallige gemeenteraad wil ik Simon hartelijk feliciteren met deze titel.  Simon, Dikke merci voor jouw fantastische inzet van de afgelopen jaren !!

Meer Om Te Ontdekken

Openbaar Groen

Groenzone en Hondenbelevingsweide in Hijfte

Het participatietraject In april 2022 werd een landschapsarchitect aangesteld voor de opmaak van de plannen.  Net zoals bij de inrichting van andere groenzones en buurtpleintjes,