FredericDroesbeke

Een EHBO-tas voor elke Lootse jeugdvereniging

jeugdraad_ehbo

Deel Dit Artikel

Ook de Lootse jeugdverenigingen zetten in op 'EHBO'

Eind april mochten reeds 15 leden van de Lootse jeugdverenigingen hun diploma ‘ehbo-hulpverlener’ in ontvangst nemen nadat zij een cursus van 24u les hadden gevolgd en slaagden in hun examens. Knap !! Dit getuigt van engagement en verantwoordelijkheid !!  Bij de organisatie van kleinschalige evenementen, kunnen de verenigingen reeds gratis een ehbo-tas ontlenen bij de jeugddienst. 

Net zoals elk jaar, organiseerde het gemeentebestuur ook een opleiding ‘EHBO op kamp’, voor alle geïnteresseerde leiders en leidsters van onze jeugdverenigingen.  Een bloedneus, een schram, een wespensteek of een verstuiking… Tijdens een kamp kom je er wellicht mee in aanraking.  Wie deze opleiding volgde, weet alvast hoe hij of zij hier moet mee om gaan.

Tijdens de jeugdraad van eind mei, kwam de vraag vanuit verschillende jeugdverenigingen of het gemeentebestuur hen kon ondersteunen bij de aankoop van een EHBO-tas.  Uiteraard !! Onze jeugdconsulent maakte een voorstel op richting het college waarop volmondig ‘ja’ werd geantwoord.  Er werd voor elke jeugdvereniging (10 stuks dus) een EHBO-rugzak aangekocht die gevuld is met de nodige producten om de meest voorkomende (kleine) kwetsuren goed en veilig aan te pakken.  De rugzak valt goed op en is comfortabel om te dragen, zodat deze op kamp eventueel ook op daguitstappen kan worden mee genomen.  De rugzak ritst volledig open, waardoor je de volledige inhoud in één oogopslag voor je ziet.

Ik wens alle jeugdverenigingen, leiding en leden, een fantastisch toffe zomer toe en een formidastisch plezant en vooral veilig kamp !!
Geniet er van !!

Meer Om Te Ontdekken

Jeugd

Simon Bonne is Jeugdlaureaat 2023

Jaarlijkse verkiezing van de ‘jeugdlaureaat’ Gelet op het groot belang van de ontwikkeling van de jeugd in onze samenleving wordt door de jeugdraad van Lochristi