FredericDroesbeke

Feesten, Roefelen en Ravotten: “Weekend van de Jeugd”

1123-13405-img-84-0e575b4d169aa405

Deel Dit Artikel

Tijdens het laatste weekend van oktober, organiseert de jeugddienst en de jeugdraad van Lochristi het ‘Weekend van de Jeugd’. 
Honderden Lootse kinderen van 6 tot 15 jaar kunnen zich dat weekend uitleven tijdens één van de vele activiteiten.

Tienerfuif "100% PARTY"

De multifunctionele zaal van de Lodejo werd omgevormd tot een heuse fuifzaal. 
Dit jaar kwamen er maar liefst 500 kinderen langs (leeftijd 12 tot 15 jaar) van 20u00 tot 24u00.  Zij konden er samen met hun vrienden en vriendinnen hun beste ‘dansmoves’ boven halen.  Lokale dj’s zorgden voor de juiste ‘beats’, er waren verschillende attracties, gadgets, snacks en drankjes aan tienerprijzen.

Zaterdag = ROEFELDAG

Tijdens de Roefeldag zijn onze kinderen de baas.  Zij stappen die dag binnen in de ‘grote-mensen-wereld’ en gaan een dag werken in de supermarkt, bij de slager,
de apotheek, op de boerderij, in de horeca, in een kleding- of schoenenzaak, bij de kapper,… Of ze gaan muurtjes metselen, brandjes blussen of boeven arresteren.  Andere kinderen worden voor een dag bibliothecaris, reporter of ze dragen voor een dag de sjerp van de burgemeester en voltrekken een huwelijk. Dit jaar waren er maar liefst 250 kinderen van 6 tot 12 jaar aan de slag die vooraf hun keuze hadden gemaakt uit één van de 37 verschillende activiteiten.

Ravotten op de KIDSNAMIDDAG

Op zondagnamiddag wordt het ‘Weekend van de Jeugd’ afgesloten met een niet-te-missen kidsnamiddag voor jong & minder-jong.  De jeugdverenigingen komen er met hun leden spelen en ravotten, maar ook met het gezin ben je welkom en kan je deelnemen aan tal van activiteiten of je uitleven op één van de vele attracties.  Er zal een vertelcaravan aanwezig zijn, een ‘beachrun survivalbaan’, een ‘Extreme Jump’, je kan deelnemen aan de ‘Graffiti Run’, of een rondje rijden op het ‘Gocart Parcours’.  Gooi je liever de beentjes los ? Dan kan je deelnemen aan een workshop van Arabesk.  Je kan zingen of een muziekinstrument bespelen, een ‘Drone workshop’ volgen, je laten schminken, met pijl&boog schieten,… Ook aan de kleutertjes wordt gedacht: in de kleuterschool vind je een heus kleuterdorp met viskraam, ballenbad, springkasteel, knutselhoek,…

Een ganse middag spel en plezier voor de kinderen en de (groot)ouders kunnen ondertussen eventjes uitrusten en genieten van een drankje en een lekkere versnapering op het herfstterras.

Dank aan onze fantastische jeugddienst en jeugdraad voor de organisatie van dit mega-leuke weekend !!!

 

Meer Om Te Ontdekken

Openbaar Groen

Wordt dit de toekomst in Lochristi ? Neen !!

Toegegeven, van deze beelden word je niet bepaald vrolijk… Integendeel zelfs. Als schepen bevoegd voor ‘openbaar groen’, in een gemeente die er gewoonlijk ‘gelekt en gestreken’

Milieu, Duurzaamheid & Energie

Aangepaste uren ‘doven openbare verlichting’

In november 2022 besliste het gemeentebestuur, net als vele andere steden en gemeenten, om de openbare verlichting ’s nachts te doven tussen 23u00 en 05u00.