FredericDroesbeke

Een nieuw lokaal voor de KLJ-meisjes te Hijfte

Hijfte

Deel Dit Artikel

Op het Reinaertveld in de Doornzelestraat te Hijfte zorgen de KLJ-meisjes elk weekend opnieuw voor een fantastisch aanbod aan spel en plezier voor hun vele leden.  Om hun werking mee te ondersteunen, investeerde het gemeentebestuur begin jaren ’90 in een houten chalet.  Aangezien het ledenaantal jaar na jaar groeide, werd er in 2006 een extra chalet geplaatst.

Aan de oudste chalet werden de afgelopen jaren heel frequent herstellingswerken uitgevoerd door de medewerkers van de technisch uitvoerende dienst.  Maar we zijn op een punt gekomen dat het gebouwtje ’tot op den draad’ versleten is.  Het vertoont houtrot, er is langs alle kanten last van insijpelend water,… waardoor het gebouw aan vervanging toe is.

Samen met m’n collega Frederik Van den Berghe (schepen bevoegd voor oa patrimonium) belegden we een vergadering met de KLJ-meisjes van Hijfte en een aantal ouders om te horen wat hun noden en wensen zijn voor een nieuwbouw.  Hoewel het nieuwe gebouw binnen dezelfde contouren moet worden gebouwd, zal worden voorzien in extra opslagruimte door het zadeldak wat hoger te maken.  Op deze manier kan het materiaal wat momenteel opgeborgen ligt in de tweede chalet naar de nieuwe zolder verhuizen en kan het huidige opslaglokaal anders worden ingericht.
Onze dienst patrimonium ging aan de slag met de input van de KLJ-meisjes en zorgde voor een bestek dat nadien terug werd voorgelegd aan de ‘werkgroep nieuwbouw’ van de KLJ-meisjes.

Op maandag 30 januari keurde de gemeenteraad de opdrachtdocumenten goed zodat de prijsaanvraag in de markt kan worden gezet.  Er werd gekozen voor een ‘design&build-concept’ waardoor de opdracht in één geheel gegund kan worden.  Dit biedt het voordeel dat onze diensten deels ontzorgd worden, het zal tijdsbesparend zijn en een bijkomend voordeel is dat de kandidaat-aannemers de bouwwijze zelf kunnen bepalen.

We hebben dus alweer een hele grote stap gezet richting een nieuw, broodnodig, lokaal voor de KLJ-meisjes te Hijfte waar vele generaties jongeren geniet zullen aan hebben.

Meer Om Te Ontdekken

Lochristi ondertekent Bomencharter
Openbaar Groen

Lochristi ondertekent Bomencharter

Op maandag 14 maart 2022 had ik de eer om samen met 175 andere Vlaamse steden en gemeenten het bomencharter te ondertekenen. Lochristi besliste reeds