FredericDroesbeke

Dankjewel Speelplein JOEPLA !!

301200418_1975241759343144_1893801667484431099_n (1)

Deel Dit Artikel

Joepla viert vandaag 'De Langste Nacht'

Deze avond vieren de meer dan 100 animatoren van speelplein Joepla hun langste nacht.  En gelijk hebben ze !!!  Nadat ze 8 weken het beste van zichzelf hebben gegeven en gedurende 34 speelpleindagen de Lootse kinderen een fantastische speelpleinzomer hebben bezorgd, hebben ze dit dik verdiend !!!
Vanavond schuiven ze aan voor een lekkere BBQ, genieten ze van een show en daarna gooien ze de beentjes los op de dansvloer.  Want het was alweer een heel geslaagde editie, en dat mag (nee moet) gevierd worden.

Dagelijks honderden kinderen, maar ook zo'n 25 VIP-kindjes

Hoeveel unieke kinderen deze zomer langs kwamen, moet nog worden becijferd.  Gemiddeld kwamen er zo’n 175 kinderen per dag langs, met op top-dagen tot 246 kinderen op één namiddag.  Deze zomer kwamen er ook zo’n 25 VIP-kindjes langs.  De VIP-kindjes zijn kinderen met een beperking of kinderen die extra aandacht nodig hebben.  Het speelplein zet hiertoe extra animatoren in om hen de zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben.
Door de centrale ligging van Joepla vinden kinderen uit een aantal wijken moeilijk de weg naar het speelplein. Die kinderen willen we enthousiast maken voor het speelplein, door hen in de eigen buurt op te zoeken en te animeren.  Het mobiele speelplein werd 5x georganiseerd in de verschillende deelgemeenten en daar kwamen zo’n 57 kinderen zich amuseren.  Door in de toekomst nog extra in te zetten op samenwerking met de scholen, de wijkverenigingen, de bib,… willen we nog meer kinderen kennis laten maken met de werking van Speelplein Joepla.
Ook dit jaar werden er verschillende uitstappen georganiseerd naar pretparken (Walibi en Bobbejaanland), naar de zee, de Blaarmeersen, Puyenbroeck, Technopolis,… maar je kon uiteraard ook gewoon op het speelplein blijven.

Om dit alles georganiseerd te krijgen, kunnen we rekenen op een fantastische ploeg vrijwillige animatoren.  Dit lijkt evident, maar dat is het alles behalve… Vele van m’n collega’s (schepen van jeugd) zijn ‘stik-jaloers’ op de fantastische werking van het speelplein in Lochristi.  Net voor de zomer moesten heel wat steden en gemeenten hun speelpleinwerking limiteren, halveren of zelfs annuleren door een gebrek aan animatoren.  Maar niet in Lochristi, in tegendeel zelfs… Onze speelpleinverantwoordelijke, Gwynn, zorgt het ganse jaar door voor tal van leuke activiteiten voor de animatoren zodat het een hechte vriendengroep is.  Zij volgen uiteraard ook de nodige vormingen zodat zij kunnen voorzien in veilige, creatieve en superleuke activiteiten.  Langs deze weg wil ik graag nog eens alle animatoren bedanken voor hun engagement en enthousiasme. 
Een hele dikke merci en geniet van jullie ‘langste nacht’ !!!

Meer Om Te Ontdekken

Lochristi ondertekent Bomencharter
Openbaar Groen

Lochristi ondertekent Bomencharter

Op maandag 14 maart 2022 had ik de eer om samen met 175 andere Vlaamse steden en gemeenten het bomencharter te ondertekenen. Lochristi besliste reeds

Milieu, Duurzaamheid & Energie

De 7 treurende eiken

17 december 2021, de dag dat Zeveneken z’n eiken terug kreeg. Na de ingrijpende werken in Zeveneken, werden op 17 december 2021, 7 nieuwe, flink