FredericDroesbeke

Dag van de Jeugdbeweging

jeugd

Deel Dit Artikel

Vandaag, vrijdag 21 oktober 2022, tonen we hoe trots we zijn op onze jeugdverenigingen.  Ook in Lochristi vieren we het engagement van honderden jongeren die zich jaar in jaar uit, inzetten om de Lootse kinderen een goed gevuld programma vol spel en plezier te bezorgen.  Wisten jullie trouwens dat in Lochristi
1 op 3 kinderen tussen 3 en 16 jaar lid is van een jeugdvereniging ?
Dat er in Lochristi maar liefst 11 jeugdverenigingen zijn ?
Dat Lochristi 2 jeugdhuizen telt ? 
En dat allemaal dankzij de fantastische inzet van die vele enthousiaste vrijwilligers. Hoedje af !! Chapeau !!

Vandaag, op de dag van de jeugdbeweging, zetten we ook in Lochristi al die verenigingen in de kijker en tonen we aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden.  Daarnaast zetten we ook in op bedanking van de vele leden, de leiding en de vrijwilligers.  Want hun engagement is van onschatbare waarde
We nodigen iedereen die actief is in het Lootse jeugdwerk uit om tussen 17u30 en 21u00 in uniform naar Jeugdhuis Lodejo te komen en lieten hen smullen van een gratis hamburger.

Dag van de jeugdbeweging is ook een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Een dag vol plezier, spel én feest !
Vandaar dat we er in Lochristi ook een nacht van de jeugdbeweging aan breien… 
De twee Lootse jeugdhuizen, Lodejo en De Beeste, slaan de handen in elkaar en organiseren ook dit jaar een fuif voor iedereen die actief is binnen het Lootse jeugdwerk.

Als teken van dank en waardering, ging ik deze avond pintjes tappen tijdens de fuif.  Een welgemeende dank u aan alle leiders, leidsters, animatoren en medewerkers van onze jeugdverenigingen en jeugdhuizen !

Meer Om Te Ontdekken

Milieu, Duurzaamheid & Energie

Aangepaste uren ‘doven openbare verlichting’

In november 2022 besliste het gemeentebestuur, net als vele andere steden en gemeenten, om de openbare verlichting ’s nachts te doven tussen 23u00 en 05u00.